Elmebjerg

Elmebjerg er en god havørredplads på Helnæs.

Elmebjerg – info

Elmebjerg er en af de nordøstligste pladser på Helnæs. (Også en del af Helnæs Bugt). Før i tiden kunne man parkere tæt på pladsen, ca. i midten, men vejen dertil er i dag “pyntet” med privatskilte. Det betyder ikke nødvendigvis, at man ikke kan komme vandet, men bare at man skal gå et stykke for at komme det.

Fiskepladsen er utrolig lækker og varieret – både under og over vandet.

Dette er en af de pladser på indersiden af øen, som oftest holder store havørreder. Man kan både fange ørrederne langt inde og langt ude. Reglen er dog at de oftest står længere ude…

Bakker, en skrænt, badekar, ålegræs, blæretang og sandrevler kendetegner Elmebjerg. Pladsen er på sin vis så lang man vil gøre den til. Jeg har markeret de to yderpunkter, som definerer min idé om pladsens omfang. Sydenden og Nordenden…

Fiskearter og årstider

Havørreder: Året rundt. Primære årstider er forår og efterår. Milde vintre kan være fabelagtige. Vintre hvor temperaturen sjældent kommer under nulpunktet. Om sommeren kan havørrederne være at finde om morgenen og om aftenen. Nogle dage også midt på dagen…

Hornfisk: Fra maj og ca. 2-3 måneder frem.

Agn til fiskearter ved Elmebjerg

Havørreder: Man kan både fange havørrederne med fluer, blink og kystwoblere. Men også fiskeri med bombardaflåd og fluer eller fjordrejer er effektivt.
Alle blink og kystwoblere kan bruges langs denne fiskeplads på Helnæs. Ålegræsset står højt nogle steder og det samme gør blæretangsbuskene. Ikke desto mindre er der dybere dele af strækningen, samt dybere render og badekar, hvor selv de tungeste agn kan  benyttes.
Gennemsnitsdybden ligger på ca. 90 cm.-1 meter.
Knægten, OGP Silling, Nemo – fra Scandic Lures, ABU Sölv Rull, eller Baronessen fra JK Paint, er alle gode blink til havørrederne ved Elmebjerg. Også Snurrebassen, Seekeren, Stevnspilen og Fladbukken eller lignende kan bruges.
Kystwoblere såsom Savage Gear Sandeel, Otto Poulsen-wobleren og Tuwub er alle gode til denne fiskeplads.
Fluernes form er ikke vigtig på noget tidspunkt. Bare de er mere aflange end runde. Farven er til gengæld uhyre vigtig. Brug kobber, brun/sort, lyserød, grå, hvid/grøn m.fl. Størrelsen finder man på dagen, ganske som man gør det med blinkene eller kystwoblerne.

Hornfisk: Hornfiskene hugger på det samme som bruges til havørrederne. Det er derfor ikke nødvendigt at bruge andet. På den måde udelukker man ikke nogen fangstmuligheder. En prop og et stykke sild eller brisling, kan også bruges til hornfiskene. En reje kan også sættes på krogen med stor effektivitet.

Tilgængelighed og parkering

Fiskepladsen er behagelig at vadefiske langs. Man kan tilmed affiske den fra land alle steder…

Parker her, gå over vejen og via. bakkerne til fiskepladsen: Parkering…
Foran parkeringspladsen er fiskepladsen Bobakkerne. Den er også værd at affiske.

Knæk og bræk ved Elmebjerg.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs mere om Helnæs Bugt her: Fakta om Helnæs Bugt…


error: Content is protected !!